Materiaalia

Kyselyt

Hanke toteuttaa aika ajoin nettikyselyitä, joiden avulla pyritään nostamaan asioita keskusteluun ja parantamaan sateenkaari-ihmisten hyvinvointia ja asemaa uskonnollisissa yhteisöissä. Kyselyt tarjoavat eri yhteisöille välineitä sateenkaari-ihmisten kohtaamiseen ja aseman pohtimiseen.

Seksuaalisuuden ja sukupuolen muutospyrkimyksiä koskevan ns. eheytyskyselymme tulokset julkaistiin syyskuussa 2018. Niihin voi tutustua täällä.

Eri uskonyhteisöjen nuorisotoimintaa kartoittavan kyselymme tulokset julkaistiin tammikuussa 2019. Niihin pääsee tutustumaan täällä.

Tällä hetkellä keräämme tietoa sateenkaari-ihmisten kokemuksista ev.lut. kirkon perheneuvonnan parissa. Uskaltaako perheasiain neuvottelukeskuksista hakea apua? Kyselyyn pääsee tutustumaan ja vastaamaan täällä.

Oppaat


Raamattu ja homoseksuaalisuus – Yhteys-liike
Yhteys-liikkeen Raamattu ja homoseksuaalisuus -esite on lyhyt ja ytimekäs mutta samalla harkittu katsaus homoseksuaalisuuteen Raamatun valossa. Suosittelemme esitettä esim. keskustelun alustukseksi tai henkilökohtaisen pohdinnan avuksi.


Dialoginen keskustelu – Armo ja yhteys
Vuonna 2016 Suomen ev.lut. kirkko julkaisi materiaalin Armo ja Yhteys – Aineisto eri tavoin ajattelevien keskusteluihin kirkossa. Aineisto liittyi erityisesti sukupuolineutraalista avioliitosta käytäviin keskusteluihin, mutta sopii myös muiden aiheiden käsittelemiseen. Olemme poimineet aineistosta lyhyen tietopaketin. Siinä esitetään 10 ohjetta dialogiseen keskusteluun osallistujille ja avataan, mitä on dialoginen tapa keskustella.


Erätauko
Sitran Erätauko-hanke tarjoaa vapaasti käytettävän työkalupakin dialogisen keskustelun suunnitteluun ja toteuttamiseen.
Rondpaus
Rondpaus bjuder på fritt tillgängliga verktyg för att facilitera konstruktiva diskussionstillfällen.


Olen muslimi enkä ehkä hetero
Muslim Youth Leadership Council on laatinut oppaan musliminuorille, joita askarruttavat seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin liittyvät kysymykset. Hanke muokkasi oppaan Suomen oloihin sopivaksi ja julkaisi siitä versiot suomeksi, englanniksi, arabiaksi ja ruotsiksi: 
Olen muslimi enkä ehkä hetero
I am Muslim and I Might not be Straight
I am Muslim and I Might not be Straight (Arabic)
Jag är muslim och kanske är jag inte straight