Valikko
Regnbågsföreningen Malkus rf
Regnbågsföreningen Malkus rf

Projektet Tillgång

2022-2024

Projektet Tillgång är för dig som identifierar dig som regnbågsperson, som har religiös bakgrund eller annars är öppen för andlighet. Vi ordnar stödsamtal med andra i samma situation och erbjuder vid behov professionell hjälp. Du kan delta i vår verksamhet var än du befinner dig i Finland.

Projektet är en fortsättning på det arbete som inleddes genom projektet Från börda till tillgång.

Aktuellt

Evenemang

Diskussion

Be om råd

Andlighet – en tillgång i regnbågspersoners liv


För en regnbågsperson kan andlighet vara en viktig del av livet. Samtidigt kan det för någon vara svårt att uttrycka sin andlighet. Det är inte alltid enkelt att hitta en andlig gemenskap där man känner att man får vara sig själv. Alla lokala regnbågsgemenskaper har kanske inte ännu en öppen och välkomnande attityd till andlighet.

Projektet Tillgång vill att regnbågspersoner i allt större utsträckning ska få uppleva sin andlighet som en tillgång. Vi ordnar stödsamtal med andra i samma situation och erbjuder också möjlighet att delta diskussionsforum på vår hemsida. Du kan också få diskutera med en professionell person per telefon eller via webben.

Vi utbildar aktörer inom religiöst obundna regnbågsorganisationer att kunna möta regnbågspersoner med religiös bakgrund med respekt.

Tule hankkeen vapaaehtoiseksi

Kasvokuva Hanna-Leena Autiosta
Hanna-Leena Autio
projektchef
050 322 9499
förnamn.efternamn@voimavaraksi.fi
Kasvokuva Riku Karppisesta
Riku Karppinen
projektkoordinator
050 339 9009 (på finska)
förnamn.efternamn@voimavaraksi.fi

Material

Utbildningar

Mångfald som tillgång i andliga gemenskaper


Sexuell läggning och könsmångfald kan vara ett svårt tema att behandla i en andlig gemenskap. En del troende människor undrar hur de kan stöda regnbågspersoner som tillhör deras gemenskap och fortfarande hålla fast vid sin religiösa uppfattning. Vi i projektet Tillgång ställer gärna upp och samtalar om dessa frågor.

Vi vill inte ändra på trosuppfattningar i andliga gemenskaper. I stället vill vi medverka till att man oberoende av trosuppfattningar kan skapa trygga gemenskaper för regnbågspersoner. Vi vill arbeta för att regnbågspersoner inte ska vara en börda för gemenskaperna utan att de blir en tillgång.

Vi ordnar utbildningar kring temat och erbjuder också möjlighet till informella samtal och diskussioner.