Valikko
Sateenkaariyhdistys Malkus

AjankohtaistaSyksy on aloittavien vertaisryhmien aikaa

12.8.2022

Hankkeen ensimmäiset anonyymit ohjatut vertais-chatit aloittivat heinäkuussa Tukinet-palvelussa. Elokuussa aloittaa useita vertaisryhmiä Teams-videopuheluina. Vapaaehtoisia ryhmänohjaajia on löytynyt, mutta lisääkin mahtuu vielä mukaan. Myös muihin tehtäviin etsitään vapaaehtoisia, kuten videoiden tekstittäjiksi. Osallistumme syyskuun alussa järjestettävän Malkus-leirin valmisteluun vapaaehtoisten kanssa.

Kesän aikana jaoimme satoja hankkeen esitteitä eri tapahtumissa ja valmistauduimme syksyn vertaisryhmiin. Hankkeen oma TikTok-tili avattiin ja se sai nopeasti seuraajia. Elokuun alussa hanke järjesti Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kanssa Lestadiolaisuus sateenkaarevin silmin -keskustelutilaisuuden, jonka tallennetta on katsottu yli 3000 kertaa.

Olemme suunnitelleet verkkokurssimateriaalia, joka on suunnattu hengellisten yhteisöjen työntekijöille. Erityisesti toivomme verkkokurssin tavoittavan työntekijöitä, joille sateenkaari-ihmisten kohtaaminen on vieraampaa. 

Voimavaraksi-hankkeen toiminta on käynnistynyt

13.5.2022

Hanke aloitti toimintansa 11.4.2022. Ensimmäiset viikot kuluivat suurelta osin monenlaisten käytännön asioiden hoitamiseen: piti esimerkiksi hankkia työvälineitä ja järjestellä raha-asioita tulevaa kolmen vuoden työrupeamaa varten. Suuri ponnistus oli hankkeen verkkosivujen saattaminen julkaisukuntoon. Näiden puuhien ohella suunnittelimme tulevaa toimintaa sekä valmistauduimme kirkkopäiville ja kesäkauden tapahtumiin osallistumiseen. Otimme yhteyksiä eri yhteistyötahoihin, sovimme tapaamisia ja nyt odottelemme jännittyneinä, ketkä ottavat meihin yhteyttä!

Hanke toimii samassa toimitilassa, jossa Taakasta voimavaraksi -hanke aiemmin toimi. Osoite on Näsilinnankatu 48 E, 33200 Tampere. Toimitila on yhteinen Sinuiksi ry:n kanssa. Valtakunnallisena hankkeena järjestämme toimintamme kuitenkin pääosin verkossa, jotta osallistuminen on mahdollista ympäri Suomen.