Materiaalia

Kyselyt

Hanke toteuttaa aika ajoin nettikyselyitä, joiden avulla pyritään nostamaan asioita keskusteluun ja parantamaan sateenkaari-ihmisten hyvinvointia ja asemaa uskonnollisissa yhteisöissä. Kyselyt tarjoavat eri yhteisöille välineitä sateenkaari-ihmisten kohtaamiseen ja aseman pohtimiseen.

Seksuaalisuusen suuntautumisen ja sukupuol-identiteetin muutospyrkimyksiä koskevan ns. eheytyskyselymme tulokset julkaistiin syyskuussa 2018. Niihin voi tutustua täällä.

Parhaillaan keräämme tietoa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuoli-identiteetin muutospyrkimyksistä toisen kyselyn avulla. Kysely on jatkoa ensimmäiselle, ja siihen pääsee tutustumaan ja vastaamaan täällä.

Eri uskonyhteisöjen nuorisotoimintaa kartoittavan kyselymme tulokset julkaistiin tammikuussa 2019. Niihin pääsee tutustumaan täällä.

Syyskuussa 2019 julkaisimme tulokset kyselystä, jonka avulla kartoitettiin sateenkaari-ihmisten kokemuksia perheasiain neuvottelukeskuksissa. Perheneuvontakyselyn esittelyyn pääsee täältä.

Uskonnollisten yhteisöjen työntekijöille tehtiin kohtaamiskysely, jonka avulla kartoitettiin valmiuksia ja haasteita sateenkaari-ihmisten kohtaamisessa. Tulokset julkaistiin keväällä 2020. Niihin pääse täältä.

Oppaat

Olen muslimi enkä ehkä hetero
Muslim Youth Leadership Council on laatinut oppaan musliminuorille, joita askarruttavat seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin liittyvät kysymykset. Hanke muokkasi oppaan Suomen oloihin sopivaksi ja julkaisi siitä versiot suomeksi, englanniksi, arabiaksi ja ruotsiksi. Tässä linkit nettioppaisiin:

voimavaraksi.fi/muslimi (suomi)
voimavaraksi.fi/muslim (englanti)
voimavaraksi.fi/arabic (arabia)
voimavaraksi.fi/muslimsk (ruotsi)
Mikäli haluat oppaasta tiedoston, jonka voit itse printata A5-vihkoseksi, ota meihin yhteyttä! info@voimavaraksi.fi


Raamattu ja homoseksuaalisuus – Yhteys-liike
Yhteys-liikkeen Raamattu ja homoseksuaalisuus -esite on lyhyt ja ytimekäs mutta samalla harkittu katsaus homoseksuaalisuuteen Raamatun valossa. Suosittelemme esitettä esim. keskustelun alustukseksi tai henkilökohtaisen pohdinnan avuksi.


Dialoginen keskustelu – Armo ja yhteys
Vuonna 2016 Suomen ev.lut. kirkko julkaisi materiaalin Armo ja Yhteys – Aineisto eri tavoin ajattelevien keskusteluihin kirkossa. Aineisto liittyi erityisesti sukupuolineutraalista avioliitosta käytäviin keskusteluihin, mutta sopii myös muiden aiheiden käsittelemiseen. Olemme poimineet aineistosta lyhyen tietopaketin. Siinä esitetään 10 ohjetta dialogiseen keskusteluun osallistujille ja avataan, mitä on dialoginen tapa keskustella.


Erätauko
Sitran Erätauko-hanke tarjoaa vapaasti käytettävän työkalupakin dialogisen keskustelun suunnitteluun ja toteuttamiseen.
Rondpaus
Rondpaus bjuder på fritt tillgängliga verktyg för att facilitera konstruktiva diskussionstillfällen.

Taidetta

God Love Pride
Ruotsalaisen taiteilijan Ilar Gunilla Perssonin God Love Pride -valokuvanäyttely kuvaa sateenkaari-ihmisiä ja heidän kokemuksiaan uskonnollisissa yhteisöissä. Näyttely on kiertänyt myös Suomessa monissa seurakunnissa. Teoksiin voi tutustua Ilar Gunilla Perssonin nettisivujen kautta. Jos haluat näyttelyn omaan seurakuntaasi tai muualle, voit ottaa yhteyttä meihin: info@voimavaraksi.fi. Voit myös olla yhteydessä suoraan taitelijaan (ruotsiksi tai englanniksi): ilargunilla@gmail.com .