Valikko
Sateenkaariyhdistys Malkus

TapahtumatOlet tervetullut juuri sellaisena kuin sinä olet tai joksi olet matkalla riippumatta syntyperästäsi, iästäsi, sukupuoli-identiteetistäsi, sukupuolen ilmaisustasi, terveydentilastasi tai sairaudestasi; poliittisesta, uskonnollisesta tai kulttuurisesta taustastasi; kansalaisuudestasi, elämänkatsomuksestasi, seksuaalisesta suuntautumisestasi, seksuaali-identiteettistäsi, vammaisuudestasi, kielestäsi, perhe- tai suhdemuodostasi, sosiaalisesta tai taloudellisesta asemastasi.

Puututaan epäasialliseen käytökseen.

Jos kohtaat toiminassamme kiusaamista tai muuta epäasiallista käytöstä, saat huomauttaa siitä. Jos tuntuu turvallisemmalta, voit kertoa tilanteesta tapahtuman vastuuhenkilölle tai olla yhteydessä hankepäällikkö Hanna-Leena Autioon: etunimi.sukunimi@voimavaraksi.fi tai 050 322 9499.


Järjestämme tapahtumia verkossa ja kasvotusten. Tapahtumissamme on käytössä turvallisemman tilan periaatteet.

Toimi tapahtumissamme sensitiivisesti. Älä tee oletuksia tai yleistyksiä toisten sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, perhe- tai rakkaussuhteista, kehoista tai taustasta. Anna jokaisen päättää ja kertoa itse, kuka ja millainen on tai olla kertomatta.

Kunnioita toisia ja ole ystävällinen. Aiheet voivat olla vaikeita, joten hyvä henki ja toisten tukeminen on tärkeää.

Vertaistoimintamme on luottamuksellista. Tapaamisissa jaetuista asioista ei ole lupa kertoa ulkopuolisille. Voit osallistua tapaamisiin aktiivisesti keskustellen tai vaikkapa vain kuuntelemiseen keskittyen.

Kaikki termit eivät ole kaikille tuttuja. Erehtyä saa ja kysymällä asiat selviävät. Älä kuitenkaan utele toisten intiimejä asioita. Jos vahingossa loukkaat toista, ota palaute vastaan rakentavasti ja muuta toimintaasi.

Kunnioita jokaisen omaa tilaa. Pyydä lupa koskettamiseen tai halaamiseen.

Valtakunnallinen vertaistoiminta sateenkaari-ihmisille

Anonyymit ryhmächatit


Tukinet
Toteutamme Tukinetissä ryhmächatteja hengellisille ja uskonnollistaustaisille sateenkaari-ihmisille. Chattien esittelyt ja ajankohdat löydät täältä.

Verkkonuorisotalo Loiste
Loiste on 13-20-vuotiaille sateenkaarinuorille suunnattu verkkonuorisotalo Discordissa. Loiste tarjoaa paikan vapaamuotoiseen kohtaamiseen turvallisemmassa tilassa, jossa on aina läsnä moderaattoreita. Järjestämme yhdessä Loisteen kanssa teemachatteja sateenkaari-ihmisten hengellisyyteen liittyen. Hengellisyys-chatit ovat torstaisin klo 18-19.30.
27.10.  
24.11.  

Malkus-maanantai Tampereella ja verkossa

Vertaistapaamisia hengellisille ja hengellisyydestä kiinnostuneille sateenkaari-ihmisille. Voit osallistua etänä Zoom-ohjelmalla tai tulemalla Sinuiksi ry:n ja Malkus ry:n yhteiselle toimistolle osoitteeseen Näsilinnankatu 48 E, Tampere. Tapaamiset ovat joka toinen maanantai klo 18-20. Malkus-maanantain järjestävät yhteistyössä Sinuiksi ry ja Sateenkaariyhdistys Malkuksen Voimavaraksi-hanke. 

Osa tapaamisista sisältää noin puolen tunnin haastattelun tai alustuksen tiettyyn teemaan liittyen. Näilläkin kerroilla on kuitenkin hyvin aikaa myös vapaamuotoiselle keskustelulle.  

26.9. Alustus: Voimavaraksi-hanke 
10.10. Vapaamuotoinen tapaaminen 
24.10. Alustus: Patrick Tiainen 
7.11. Vapaamuotoinen tapaaminen 
21.11. Vapaamuotoinen tapaaminen
5.12. (tiedot tulossa) 
19.12. Pikkujoulut

Ilmoittaudu Malkus-maanantain etäosallistujaksi tästä. Toimistolle voit tulla ilmoittautumatta.
 

UUT:n etävertaisryhmä uskonnollistaustaisille

Etäryhmä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville. Ryhmä on avoin kaikista uskontotaustoista tuleville, ja ohjaajina toimii kaksi UUT:n vapaaehtoista vertaisohjaajaa. Pyydä linkki Google Meet -videopuheluun laittamalla sähköpostia hyvissä ajoin etukäteen osoitteeseen tiedotus@uut.fi.
21.9.  
23.11. 
Tapaamiset pidetään aina klo 18-20. Liitythän Google Meet -tapaamiseen kuuteen mennessä, sillä myöhästyneitä ei valitettavasti voida ottaa mukaan luottamuksellisen ilmapiirin takaamiseksi. Ohjaajat ovat paikalla noin klo 17.50 alkaen. 
 

Yhteisökohtainen vertaistoiminta

Millaista on kuulua seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön ja hengelliseen yhteisöön? Teams-tapaamisissa voit keskustella luottamuksellisesti vertaistesi kanssa. Ryhmächattiin pääset osallistumaan täysin anonyymisti. Yhteisökohtaiset vertaistapaamiset toteutetaan tiistaisin klo 18-19.30. Osa tapaamisista sisältää noin puolen tunnin haastattelun tai alustuksen tiettyyn teemaan liittyen. Näilläkin kerroilla on kuitenkin hyvin aikaa myös vapaamuotoiselle keskustelulle.

Kokemusasiantuntijoiden alustukset ja haastattelut tallennetaan ja julkaistaan Sateenkaariyhdistys Malkuksen Youtube-kanavalla. Yhteistä keskustelua ei tallenneta. 

Jehovan todistajuus  
18.10. Ryhmächat Tukinetissä 
29.11. Teams-tapaaminen 
13.12. Teams-tapaaminen 

Lestadiolaisuus 
20.9. Ryhmächat Tukinetissä 
11.10. Teams-tapaaminen 
15.11. Teams-tapaaminen 

Vapaat suunnat 
27.9. Ryhmächat Tukinetissä 
20.10. Teams-tapaaminen 
17.11. Teams-tapaaminen 

Ilmoittaudu tästä
 

Hengellisissä yhteisöissä työskentelevien tapaamiset

Tässä ryhmässä voit jakaa luottamuksellisesti kokemuksiasi siitä, millaista on työskennellä uskonnollisessa yhteisössä sateenkaari-ihmisenä. Voit olla myös yhteisösi vapaaehtoinen vastuunkantaja. Tapaamiset ovat Teamsissa klo 18-19.30
25.10. Ilmoittaudu tästä
22.11. Ilmoittaudu tästä
 

Teams-ryhmä hengellisille ja uskonnollistaustaisille sateenkaari-ihmisille (ruotsiksi)

Puhutko ruotsia, oletko sateenkaari-ihminen ja kiinnostunut hengellisistä kysymyksistä? Ryhmässä voit osallistua eri aiheista keskusteluun tai kuunnella toisia. Toisinaan kutsumme alustajia. Tule mukaan ja tunne olosi turvalliseksi. Juuri sinulle on paikka ryhmässä!

4.10. klo 18-19.30
1.11. klo 18-19.30
Ilmoittaudu tästä

 

Katso myös Malkus-ryhmät ja muu vertaistoiminta Malkus-kalenterista.

 

Muut tapahtumat

Työntekijöiden vertaisryhmä

Oletko ollut mukana järjestämässä sateenkaarimessuja? Oletko seurakuntasi sateenkaariyhteyshenkilö? Teetkö muuten sateenkaarityötä, tai haluaisitko tehdä sitä? Tule mukaan jakamaan kokemuksiasi! Tapaamiset ovat Teamsissa klo 15-16.30.

26.10. Ilmoittaudu tästä
30.11. Ilmoittaudu tästä

Läheisten vertaisryhmä

Koetko oman hengellisyytesi kautta hankaluuksia suhtautua läheisesi seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuoli-identiteettiin tai sukupuolen ilmaisuun? Tässä ryhmässä voit keskustella samassa tilanteessa olevien ja tilanteeseen omanlaisen ratkaisunsa löytäneiden kanssa. Keskustelua ohjaa kristitty pariskunta, mutta voit osallistua riippumatta oman hengellisyytesi muodosta. Ryhmässä ei pyritä keskustelemaan pyhien tekstien tulkinnoista vaan tarjoamaan vertaistukea samanlaisia asioita kokeneille osallistujille.

10.10. klo 18 Teams-tapaaminen
Ilmoittaudu tästä
 

Kaveripikadeitit täysi-ikäisille sateenkaari-ihmisille

Kaipaatko samanhenkisiä kavereita omasta asuinmaakunnastasi? Osallistu verkossa järjestettävään sateenkaari-ihmisten kaveripikadeittiin. Tapahtumassa pääset lyhyesti keskustelemaan jokaisen osallistujan kanssa.

Kaveripikadeitti on suunnattu täysi-ikäisille sateenkaari-ihmisille. Tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Osallistumiseen tarvitset nettiyhteyden ja laitteen, jossa on toimiva kamera ja mikrofoni.

Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 15 ensimmäistä.

14.9. klo 18, Etelä-Karjala

21.9. klo 18, Pohjois-Savo

28.9. klo 18, Kainuu

5.10. klo 18, Kanta-Häme

12.10. klo 18, Keski-Pohjanmaa

19.10. klo 18, Etelä-Savo

26.10. klo 18, Kymenlaakso

2.11. klo 18, Etelä-Pohjanmaa

9.11. klo 18, Päijät-Häme

16.11. klo 18, Pohjanmaa

23.11. klo 18, Pohjois-Karjala

Ilmoittaudu kaveripikadeittiin tästä

Sateenkaari-ihmisten yhteisöllinen joulu

23.-26.12.2022 Tampereella

Etkö ole tervetullut perhe- tai sukujouluun seksuaalisen suuntautumisesi tai sukupuoli-identiteettisi vuoksi? Tai kaipaatko uudenlaista joulukokemusta? Tule mukaan sateenkaari-ihmisten yhteisölliseen jouluun!

Lisätietoja ja ilmoittautumisen löydät täältä.

 

Ehdota uutta vertaisryhmää/tapahtumaa tai kysy lisätietoja:

Riku Karppinen
hankekoordinaattori
050 339 9009
etunimi.sukunimi@voimavaraksi.fi