Valikko
Sateenkaariyhdistys Malkus

TapahtumatOlet tervetullut juuri sellaisena kuin sinä olet tai joksi olet matkalla riippumatta syntyperästäsi, iästäsi, sukupuoli-identiteetistäsi, sukupuolen ilmaisustasi, terveydentilastasi tai sairaudestasi; poliittisesta, uskonnollisesta tai kulttuurisesta taustastasi; kansalaisuudestasi, elämänkatsomuksestasi, seksuaalisesta suuntautumisestasi, seksuaali-identiteettistäsi, vammaisuudestasi, kielestäsi, perhe- tai suhdemuodostasi, sosiaalisesta tai taloudellisesta asemastasi.

Puututaan epäasialliseen käytökseen.

Jos kohtaat toiminassamme kiusaamista tai muuta epäasiallista käytöstä, saat huomauttaa siitä. Jos tuntuu turvallisemmalta, voit kertoa tilanteesta tapahtuman vastuuhenkilölle tai olla yhteydessä hankepäällikkö Hanna-Leena Autioon: etunimi.sukunimi@voimavaraksi.fi tai 050 322 9499.


Järjestämme tapahtumia verkossa ja kasvotusten. Tapahtumissamme on käytössä turvallisemman tilan periaatteet.

Toimi tapahtumissamme sensitiivisesti. Älä tee oletuksia tai yleistyksiä toisten sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, perhe- tai rakkaussuhteista, kehoista tai taustasta. Anna jokaisen päättää ja kertoa itse, kuka ja millainen on tai olla kertomatta.

Kunnioita toisia ja ole ystävällinen. Aiheet voivat olla vaikeita, joten hyvä henki ja toisten tukeminen on tärkeää.

Vertaistoimintamme on luottamuksellista. Tapaamisissa jaetuista asioista ei ole lupa kertoa ulkopuolisille. Voit osallistua tapaamisiin aktiivisesti keskustellen tai vaikkapa vain kuuntelemiseen keskittyen.

Kaikki termit eivät ole kaikille tuttuja. Erehtyä saa ja kysymällä asiat selviävät. Älä kuitenkaan utele toisten intiimejä asioita. Jos vahingossa loukkaat toista, ota palaute vastaan rakentavasti ja muuta toimintaasi.

Kunnioita jokaisen omaa tilaa. Pyydä lupa koskettamiseen tai halaamiseen.

Valtakunnallinen vertaistoiminta sateenkaari-ihmisille 2023

Anonyymit ryhmächatit

Toteutamme Tukinetissä ryhmächatteja hengellisille ja uskonnollistaustaisille sateenkaari-ihmisille. Chattien esittelyt ja ajankohdat löydät täältä.

Malkus-maanantai Tampereella ja verkossa

Vertaistapaamisia hengellisille ja hengellisyydestä kiinnostuneille sateenkaari-ihmisille. Voit osallistua etänä Zoom-ohjelmalla tai tulemalla Sinuiksi ry:n ja Malkus ry:n yhteiselle toimistolle osoitteeseen Näsilinnankatu 48 E, Tampere. Tapaamiset ovat joka toinen maanantai klo 18-20. Malkus-maanantain järjestävät yhteistyössä Sinuiksi ry ja Sateenkaariyhdistys Malkuksen Voimavaraksi-hanke. 

Osa tapaamisista sisältää noin puolen tunnin haastattelun tai alustuksen tiettyyn teemaan liittyen. Näilläkin kerroilla on kuitenkin hyvin aikaa myös vapaamuotoiselle keskustelulle.  

16.1. vapaamuotoinen tapaaminen
30.1. vieraana mormonitaustainen Elsi Sloan 
13.2. vieraana Jehovan todistaja -taustainen Armi Harmiton
27.2. vapaamuotoinen tapaaminen
13.3. vapaamuotoinen tapaaminen
27.3. vapaamuotoinen tapaaminen
10.4. peruttu
24.4. vapaamuotoinen tapaaminen
8.5. vapaamuotoinen tapaaminen
22.5. vapaamuotoinen tapaaminen

Toimistolle voit tulla ilmoittautumatta. Etäosallistujaksi voit ilmoittautua täällä: https://pokka.kukunori.fi/malkus/eca21d0c-30f4-40f6-bcbb-0211701c54b0

Suljetut vertaistukiryhmät


Suljettuihin vertaistukiryhmiin ilmoittaudutaan etukäteen ja tarkoituksena on osallistua kaikkiin kolmeen tapaamiseen. Ryhmät toteutetaan Teams-ohjelmalla ja mukaan mahtuu 8 ensimmäistä ilmoittautujaa. Ryhmien keskustelut ovat luottamuksellisia ja voit itse rajata, minkä verran haluat omista kokemuksistasi ja ajatuksistasi muille kertoa. 

1. tapaaminen: Oma tausta 
- Millaisena olen kokenut menneisyyteni? 
2. tapaaminen: Elämäni nyt 
- Miten taustani vaikuttaa minuun tänä päivänä? 
3. tapaaminen: Kohti tulevaa 
- Millaisten voimavarojen kannattelemana kuljen kohti tulevaa? 
 

Vapaakristillistaustaisten ryhmä 
Tapaamiset: 20.3., 3.4., 17.4. klo 18.30-20 
Ilmoittaudu tästä viimeistään 9.3.

Lestadiolaistaustaisten ryhmä 
Tapaamiset: 6.4., 20.4., 4.5. klo 18.30-20 
Ilmoittaudu tästä viimeistään 27.3.

Jehovan todistaja -taustaisten ryhmä 
Tapaamiset: 13.4., 27.4., 11.5. klo 18.30-20 
Ilmoittaudu tästä viimeistään 3.4.

Ortodoksitaustaisten ryhmä 
Tapaamiset: 18.4., 2.5., 16.5. klo 18.30-20 
Ilmoittaudu tästä viimeistään 6.4.

Uskonnollistaustaisten ryhmä 
Tapaamiset: 25.4., 9.5., 23.5. klo 18.30-20 
Ilmoittaudu tästä viimeistään 13.4.

Hengellisissä yhteisöissä työskentelevien tapaamiset

Tässä ryhmässä voit jakaa luottamuksellisesti kokemuksiasi siitä, millaista on työskennellä uskonnollisessa yhteisössä sateenkaari-ihmisenä. Voit olla myös yhteisösi vapaaehtoinen vastuunkantaja. Tapaamiset ovat Teamsissa klo 18-19.30

28.3.2023 

25.4.2023

23.5.2023

Ilmoittaudu tästä

Teams-ryhmä hengellisille ja uskonnollistaustaisille sateenkaari-ihmisille (ruotsiksi)

Puhutko ruotsia, oletko sateenkaari-ihminen ja kiinnostunut hengellisistä kysymyksistä? Ryhmässä voit osallistua eri aiheista keskusteluun tai kuunnella toisia. Toisinaan kutsumme alustajia. Tule mukaan ja tunne olosi turvalliseksi. Juuri sinulle on paikka ryhmässä!

7.2.2023 klo 18-19.30 Fri samvaro

14.3.2023 klo 18-19.30 Peik Ingmans inledning: Tre centrala utmaningar för att förbättra hbtq+ personers välmående

13.4.2023 klo 18-19.30 Ruth Illmans inledning: Nutida situation för hbtq+ inom judendomen

Ilmoittaudu tästä

UUT:n etävertaisryhmä uskonnollistaustaisille

Etäryhmä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville. Ryhmä on avoin kaikista uskontotaustoista tuleville, ja ohjaajina toimii kaksi UUT:n vapaaehtoista vertaisohjaajaa. Pyydä linkki Google Meet -videopuheluun laittamalla sähköpostia hyvissä ajoin etukäteen osoitteeseen tiedotus@uut.fi.

8.2. ja 5.4.

Tapaamiset pidetään aina klo 18-20. Liitythän Google Meet -tapaamiseen kuuteen mennessä, sillä myöhästyneitä ei valitettavasti voida ottaa mukaan luottamuksellisen ilmapiirin takaamiseksi. Ohjaajat ovat paikalla noin klo 17.50 alkaen. 

 

Katso myös Malkus-ryhmät ja muu vertaistoiminta Malkus-kalenterista.

 

Muut tapahtumat

Sateenkaarevana vapaakristillisessä uskonyhteisössä -tapaaminen

Tule Zoom-tapaamiseen ke 14.6.2023 klo 18-19.30! Millaisia haasteita sateenkaarevat kokevat uskonyhteisöissä? Tapahtumassa tarkastellaan sateenkaari-ihmisten kokemuksia seurakunnasta ja hengellisestä väkivallasta, sekä ratkaisuja sateenkaarevana kristittynä elämiseen. 

Keskustelun alustuksen pitää seksuaalineuvoja-opiskelija Sini Salmela, jonka tausta on helluntaiseurakunnassa. Tapahtuma on suunnattu ensisijaisesti vapaakristillisiin yhteisöihin kuuluneille / kuuluville sateenkaari-ihmisille, mutta tervetulleita ovat kaikki aiheesta kiinnostuneet. Keskustelulle on varattu paljon aikaa, joten voit tulla mukaan kysymyksinesi ja kokemuksinesi, tai vain anonyymisti kuuntelemaan. Noudatamme turvallisen tilan periaatteita.

Alustus tallennetaan ja julkaistaan Malkuksen Youtube-kanavalla. Keskustelua ei tallenneta. Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille viimeistään 14.6.

Ilmoittaudu tästä

Työntekijöiden vertaisryhmä

Oletko ollut mukana järjestämässä sateenkaarimessuja? Oletko seurakuntasi sateenkaariyhteyshenkilö? Teetkö muuten sateenkaarityötä, tai haluaisitko tehdä sitä? Tule mukaan jakamaan kokemuksiasi! Tapaamiset ovat Teamsissa klo 15-16.30.

15.3.2023 Moninaisuuden huomioiva kieli

12.4.2023 Rippikoulu & sateenkaarityö

24.5.2023 Sateenkaarityö Turun ja Kaarinan seurakunnissa, vieraana Mia Pusa

6.9.2023

3.10.2023

1.11.2023

29.11.2023

Ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin.

Kaveripikadeitit täysi-ikäisille sateenkaari-ihmisille

Kaipaatko samanhenkisiä kavereita? Osallistu verkossa järjestettävään sateenkaari-ihmisten kaveripikadeittiin. Tapahtumassa pääset lyhyesti keskustelemaan jokaisen osallistujan kanssa Teams-ohjelman välityksellä.

Kaveripikadeitti on suunnattu täysi-ikäisille sateenkaari-ihmisille. Tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Osallistumiseen tarvitset nettiyhteyden ja laitteen, jossa on toimiva kamera ja mikrofoni.

8.2. klo 18
11.4. klo 18

Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 15 ensimmäistä.  Ilmoittaudu viimeistään 24 tuntia ennen tapahtuman alkua: https://pokka.kukunori.fi/malkus/3f374699-cc8b-4ec7-84e4-ed6d6d6d5319

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt helluntaiseurakunnissa -keskustelutilaisuus

Tampereen Vanhassa kirkossa 27.5.2023 klo 16-18. 

Tilaisuudessa helluntaipastori (opintovapaalla) Tommi Törnroos esittelee gradu-tutkielmaansa "Seksuaalivähemmistöt helluntaiseurakunnissa", jonka jälkeen helluntailaistaustaiset Ville Anttila ja Elise Oittinen pitävät aiheesta omat kommenttipuheenvuoronsa. Tutkielmaan voit halutessasi tutustua etukäteen täällä: pastorikirjoittaa.blogspot.com

Kirkossa paikalla olevien ja striimin kautta tilaisuutta seuraavien on mahdollista esittää kysymyksiä ja kommentteja sähköisen lomakkeen kautta. 

Tilaisuus striimataan suorana Sateenkaariyhdistys Malkuksen Youtube-kanavalle ja tallenne jää sinne nähtäville: https://www.youtube.com/watch?v=dGaoMLDi2eE

Tilaisuuden järjestää Sateenkaariyhdistys Malkuksen Voimavaraksi-hanke. Tapahtumissamme noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, joista voit lukea osoitteessa voimavaraksi.fi/tapahtumat

Facebook-tapahtumaan voit liittyä täällä: https://fb.me/e/17AlYS2S7

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

Ehdota uutta vertaisryhmää/tapahtumaa tai kysy lisätietoja:

Riku Karppinen
hankekoordinaattori
050 339 9009
etunimi.sukunimi@voimavaraksi.fi