Valikko
Sateenkaariyhdistys Malkus

TapahtumatOlet tervetullut juuri sellaisena kuin sinä olet tai joksi olet matkalla riippumatta mistään henkilökohtaisesta ominaisuudestasi tai taustastasi.

Puututaan epäasialliseen käytökseen.

Jos kohtaat toiminassamme kiusaamista tai muuta epäasiallista käytöstä, saat huomauttaa siitä. Jos tuntuu turvallisemmalta, voit kertoa tilanteesta tapahtuman tukihenkilölle tai olla yhteydessä hankepäällikkö Hanna-Leena Autioon: hanna-leena@voimavaraksi.fi tai 050 322 9499.


Järjestämme tapahtumia verkossa ja kasvotusten. Tapahtumissamme jokainen osallistuja sitoutuu noudattamaan turvallisemman toiminnan periaatteita

 

Valtakunnallinen vertaistoiminta sateenkaari-ihmisille 2023

Sateenkaariseurakunta-verkkoyhteisö

Sateenkaariseurakunta kokoaa yhteen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä erilaisista hengellisistä suuntauksista. Sateenkaariseurakunta-verkkoyhteisö toimii Discordissa. Kaikille avoimet tekstikanavat ovat auki tiistaisin klo 18-20. Muiden kanavien aukioloista tiedotetaan verkkoyhteisön sisällä. Lue lisää täällä.

Malkus-maanantai Tampereella ja verkossa

Vertaistapaamisia hengellisille ja hengellisyydestä kiinnostuneille sateenkaari-ihmisille. Tapaamiset ovat joka toinen maanantai 
klo 18-20 Sinuiksi ry:n ja Malkus ry:n yhteisellä toimistolla osoitteessa Näsilinnankatu 48 E, Tampere. Kerran kuussa voit osallistua myös etänä Zoom-ohjelman kautta. Malkus-maanantain järjestävät yhteistyössä Sinuiksi ry ja Sateenkaariyhdistys Malkuksen Voimavaraksi-hanke. 

Osa tapaamisista sisältää noin puolen tunnin haastattelun tai alustuksen tiettyyn teemaan liittyen. Näilläkin kerroilla on kuitenkin hyvin aikaa myös vapaamuotoiselle keskustelulle.  

11.9. Tampere ja etä
25.9. Tampere
9.10. Tampere ja etä: alustajana Elise Oittinen
23.10. Tampere
6.11. Tampere ja etä
20.11. Tampere
4.12. Tampere ja etä
18.12. Tampere
Ilmoittaudu tästä

Hengellisissä yhteisöissä työskentelevien tapaamiset

Tässä ryhmässä voit jakaa luottamuksellisesti kokemuksiasi siitä, millaista on työskennellä uskonnollisessa yhteisössä sateenkaari-ihmisenä. Voit olla myös yhteisösi vapaaehtoinen vastuunkantaja. Tapaamiset ovat Teamsissa klo 18-19.30

19.9.2023 Millainen seurakunta on turvallinen sateenkaarevalle työntekijälle?

17.10.2023 Oman hengellisyyden hoitaminen

14.11.2023 Queerteologia sateenkaarevan seurakunnan työntekijän voimavarana, vieraana TM, sukupuolentutkimuksen väitöskirjatutkija Moona Kinnunen

12.12.2023

Ilmoittaudu tästä

Teams-ryhmä hengellisille ja uskonnollistaustaisille sateenkaari-ihmisille (ruotsiksi)

Puhutko ruotsia, oletko sateenkaari-ihminen ja kiinnostunut hengellisistä kysymyksistä? Ryhmässä voit osallistua eri aiheista keskusteluun tai kuunnella toisia. Toisinaan kutsumme alustajia. Tule mukaan ja tunne olosi turvalliseksi. Juuri sinulle on paikka ryhmässä!

12.9.2023 klo 18-19.30 Hilkka Olkinuoras inledning: Helig vrede, djävulsk ilska.

23.10.2023 klo 18-19.30 Ani Iivanainens inledning: Alla är vi en bild av Gud

23.11.2023 klo 18-19.30 annullerat / peruttu

Ilmoittaudu tästä

UUT:n etävertaisryhmä uskonnollistaustaisille

Etäryhmä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville. Ryhmä on avoin kaikista uskontotaustoista tuleville, ja ohjaajina toimii kaksi UUT:n vapaaehtoista vertaisohjaajaa. Pyydä linkki Google Meet -videopuheluun laittamalla sähköpostia hyvissä ajoin etukäteen osoitteeseen tiedotus@uut.fi.

18.9. ja 20.11.

Tapaamiset pidetään aina klo 18-20. Liitythän Google Meet -tapaamiseen kuuteen mennessä, sillä myöhästyneitä ei valitettavasti voida ottaa mukaan luottamuksellisen ilmapiirin takaamiseksi. Ohjaajat ovat paikalla hieman ennen kuutta. 

 

Katso myös Malkus-ryhmät ja muu vertaistoiminta Malkus-kalenterista.

 

Muut tapahtumat

Työntekijöiden vertaisryhmä

Oletko ollut mukana järjestämässä sateenkaarimessuja? Oletko seurakuntasi sateenkaariyhteyshenkilö? Teetkö muuten sateenkaarityötä, tai haluaisitko tehdä sitä? Tule mukaan jakamaan kokemuksiasi! Tapaamiset ovat Teamsissa klo 15-16.30.

6.9.2023 Kesän Pride- ja riparikuulumiset

3.10.2023 Vapaaehtoisten rooli sateenkaarityössä

1.11.2023 Iiris Lehto: Sateenkaarityö Joensuun seurakunnissa

29.11.2023 Mikä auttaa jaksamaan sateenkaarityössä?

Ilmoittaudu tästä

Keskustelutilaisuus Seurakunnat ja sateenkaari-ihmiset Pohjanmaalla (ruotsiksi)

25.10 kl. 18-20 Vaasan ruotsalaisen seurakunnan suuri seurakuntasali, Koulukatu 28, Vaasa. Liikuntaesteisten kulku isoon seurakuntasaliin tapahtuu Koulukadun 26 sisäpihan kautta.

Voimavaraksi-hanke on yhdessä Vaasan ruotsalaisen seurakunnan kanssa kutsunut kolme sateenkaari-ihmistä kertomaan kokemuksistaan pohjanmaalaisissa seurakunnissa. Keskustelutilaisuus striimataan Malkuksen Youtube-kanavalla.

Malkus-leiri – suuntana hyvinvoiva mieli

Loimalahden leirikeskus, Hämeenlinna, 15.–17.9.2023 

Leirillä suunnistetaan tällä kertaa mielen hyvinvoinnin lähteille. Suunnistaminen tapahtuu ratkaisukeskeisesti jokaisen oman mielen maastoissa sekä fyysisesti leirikeskuksen alueella. Voit osallistua omalla tavallasi ja edistää mielesi hyvinvointia yksityisesti tai yhdessä muiden kanssa. Kaikkiin ohjelmaosioihin osallistuminen on vapaaehtoista. Leirin ohjatuista osioista vastaa Voimavaraksi-hankkeen hankekoordinaattori Riku Karppinen.

Malkus-leiri on suunnattu hengellisille ja uskonnollistaustaisille sateenkaari-ihmisille. Leirillä saamme tuttuun tapaan iloita uusien ja vanhojen ystävien seurasta, laulaa, saunoa ja nauttia herkullisista ruoista. Kauniissa ympäristössä voi myös käyskennellä itsekseen luonnosta nauttien.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 31.8. mennessä: https://www.malkus.fi/index.php/toiminta/toimintamuodot/malkus-leiri

 

Ehdota uutta vertaisryhmää/tapahtumaa tai kysy lisätietoja:

Riku Karppinen
hankekoordinaattori
050 339 9009
etunimi.sukunimi@voimavaraksi.fi