Valikko
Sateenkaariyhdistys Malkus

Tapahtumat

Olet tervetullut juuri sellaisena kuin sinä olet tai joksi olet matkalla riippumatta syntyperästäsi, iästäsi, sukupuoli-identiteetistäsi, sukupuolen ilmaisustasi, terveydentilastasi tai sairaudestasi; poliittisesta, uskonnollisesta tai kulttuurisesta taustastasi; kansalaisuudestasi, elämänkatsomuksestasi, seksuaalisesta suuntautumisestasi, seksuaali-identiteettistäsi, vammaisuudestasi, kielestäsi, perhe- tai suhdemuodostasi, sosiaalisesta tai taloudellisesta asemastasi.


Puututaan epäasialliseen käytökseen.

Jos kohtaat toiminassamme kiusaamista tai muuta epäasiallista käytöstä, saat huomauttaa siitä. Jos tuntuu turvallisemmalta, voit kertoa tilanteesta tapahtuman vastuuhenkilölle tai olla yhteydessä hankepäällikkö Hanna-Leena Autioon: etunimi.sukunimi@voimavaraksi.fi tai 050 322 9499.

Järjestämme tapahtumia verkossa ja kasvotusten. Tapahtumissamme on käytössä turvallisemman tilan periaatteet.

Toimi tapahtumissamme sensitiivisesti. Älä tee oletuksia tai yleistyksiä toisten sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, perhe- tai rakkaussuhteista, kehoista tai taustasta. Anna jokaisen päättää ja kertoa itse, kuka ja millainen on tai olla kertomatta.

Kunnioita toisia ja ole ystävällinen. Aiheet voivat olla vaikeita, joten hyvä henki ja toisten tukeminen on tärkeää.

Vertaistoimintamme on luottamuksellista. Tapaamisissa jaetuista asioista ei ole lupa kertoa ulkopuolisille. Voit osallistua tapaamisiin aktiivisesti keskustellen tai vaikkapa vain kuuntelemiseen keskittyen.


Sateenkaari-ihmisten vertaisryhmät

Anonyymi osallistuminen

Toteutamme Tukinetissä ryhmächatteja hengellisille ja uskonnollistaustaisille sateenkaari-ihmisille. Chattien esittelyt ja ajankohdat löydät täältä.

Videopuheluryhmät

Teams-ryhmä uskonnollistaustaisille sateenkaari-ihmisille
Millaista on ollut elää sateenkaari-ihmisenä uskonnollisessa yhteisössä? Miten uskonnollisuus on vaikuttanut sateenkaari-identiteetin rakentumiseen? Tule keskustelemaan luottamuksellisesti vertaistesi kanssa.
9.8. klo 18

Teams-ryhmä hengellisille sateenkaari-ihmisille
Mitä hengellisyys merkitsee sinulle? Miten olet kokenut elämän hengellisenä sateenkaari-ihmisenä? Tule keskustelemaan luottamuksellisesti vertaistesi kanssa.
18.8. klo 18

Teams-ryhmä lestadiolaistaustaisille sateenkaari-ihmisille
Miten olet kokenut elämän lestadiolaisena sateenkaari-ihmisenä? Tule keskustelemaan luottamuksellisesti vertaistesi kanssa.
11.8. klo 18

Teams-ryhmä vapaisiin suuntiin kuuluneille/kuuluville sateenkaari-ihmisille
Miten olet kokenut elämän vapaisiin suuntiin kuuluvana sateenkaari-ihmisenä? Tule keskustelemaan luottamuksellisesti vertaistesi kanssa.
16.8. klo 18

Teams-ryhmä Jehovan todistajiin kuuluneille/kuuluville sateenkaari-ihmisille
Miten ole kokenut elämän Jehovan todistajiin kuuluvana sateenkaari-ihmisenä? Tule keskustelemaan luottamuksellisesti vertaistesi kanssa.
25.8. klo 18

Ilmoittaudu Teams-tapaamisiin tästä


Hengellisissä yhteisöissä työskentelevien sateenkaari-ihmisten vertaisryhmä

Tässä ryhmässä voit jakaa luottamuksellisesti kokemuksiasi siitä, millaista on työskennellä uskonnollisessa yhteisössä sateenkaari-ihmisenä. Voit olla myös yhteisösi vapaaehtoinen vastuunkantaja.
Lisätietoja tulossa.

Teams-tapaaminen 23.8. klo 18

Ilmoittaudu Teams-tapaamisiin tästä


Katso myös Malkus-ryhmät ja muu vertaistoiminta Malkus-kalenterista.


Muut tapahtumat

Työntekijöiden vertaisryhmä

Oletko ollut mukana järjestämässä sateenkaarimessuja? Oletko seurakuntasi sateenkaariyhteyshenkilö? Teetkö muuten sateenkaarityötä, tai haluaisitko tehdä sitä? Tule mukaan jakamaan kokemuksiasi!

Teams-tapaaminen 29.8. klo 15

Ilmoittaudu Teams-tapaamisiin tästä


Läheisten vertaisryhmä

Koetko oman hengellisyytesi kautta hankaluuksia suhtautua läheisesi seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuoli-identiteettiin tai sukupuolen ilmaisuun? Tässä ryhmässä voit keskustella samassa tilanteessa olevien ja tilanteeseen omanlaisen ratkaisunsa löytäneiden kanssa. Keskustelua ohjaa kristitty pariskunta, mutta voit osallistua riippumatta oman hengellisyytesi muodosta. Ryhmässä ei pyritä keskustelemaan pyhien tekstien tulkinnoista vaan tarjoamaan vertaistukea samanlaisia asioita kokeneille osallistujille.

Teams-tapaaminen 22.8. klo 18

Ilmoittaudu Teams-tapaamisiin tästä


Kaveripikadeitit täysi-ikäisille sateenkaari-ihmisille

Kaipaatko samanhenkisiä kavereita omasta asuinmaakunnastasi? Osallistu verkossa järjestettävään sateenkaari-ihmisten kaveripikadeittiin. Tapahtumassa pääset lyhyesti keskustelemaan jokaisen osallistujan kanssa.

Kaveripikadeitti on suunnattu täysi-ikäisille sateenkaari-ihmisille. Tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Osallistumiseen tarvitset nettiyhteyden ja laitteen, jossa on toimiva kamera ja mikrofoni.

Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 20 ensimmäistä.

27.7. klo 18, Satakunta

1.8. klo 18, Pohjois-Pohjanmaa

10.8. klo 18, Pirkanmaa

17.8. klo 18, Uusimaa

24.8. klo 18, Varsinais-Suomi

26.8. klo 18, Lappi

7.9. klo 18, Keski-Suomi

14.9. klo 18, Etelä-Karjala

21.9. klo 18, Pohjois-Savo

28.9. klo 18, Kainuu

5.10. klo 18, Kanta-Häme

12.10. klo 18, Keski-Pohjanmaa

19.10. klo 18, Etelä-Savo

26.10. klo 18, Kymenlaakso

2.11. klo 18, Etelä-Pohjanmaa

9.11. klo 18, Päijät-Häme

16.11. klo 18, Pohjanmaa

23.11. klo 18, Pohjois-Karjala

Ilmoittaudu kaveripikadeittiin tästä

Lestadiolaisuus sateenkaarevin silmin -keskustelutilaisuus

5.8.2022 klo 18
Vanha pappila, Oulu

Millaista on elää sateenkaari-ihmisenä vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen sisällä? Tule kuulemaan kokemusasiantuntijoiden kertomuksia. Omista kokemuksistaan kertovat Samuel Jyrinki, Demian Seesjärvi ja Inkeri Kinnunen. Juontajana toimii Meri-Anna Paloniemi.

Voit seurata keskustelutilaisuutta myös Sateenkaariyhdistys Malkuksen Youtube-kanavalla: https://www.youtube.com/c/SateenkaariyhdistysMalkus

Tilaisuuden järjestävät Sateenkaariyhdistys Malkuksen Voimavaraksi-hanke ja Oulun tuomiokirkkoseurakunta.

Malkus-leiri

2.-4.9.2022
Tampereella

Millaista on sinun sisäinen luovuutesi? Tuleeko se parhaiten esiin tekstinä, maalauksena, liikkeenä vai jonain ihan muuna? Malkus-leirillä pyrimme tällä kertaa oman luovuutemme lähteille. Voit osallistua omalla tavallasi ja etsiä luovuuttasi yksityisesti tai yhdessä muiden kanssa. Kaikkiin ohjelmaosioihin osallistuminen on vapaaehtoista. Leiri on suunnattu hengellisille ja uskonnollistaustaisille sateenkaari-ihmisille. Lue lisää ja ilmoittaudu täällä.


Ehdota uutta vertaisryhmää/tapahtumaa tai kysy lisätietoja:

Riku Karppinen
hankekoordinaattori
050 339 9009
etunimi.sukunimi@voimavaraksi.fi