Valikko
Sateenkaariyhdistys Malkus

TapahtumatOlet tervetullut juuri sellaisena kuin sinä olet tai joksi olet matkalla riippumatta mistään henkilökohtaisesta ominaisuudestasi tai taustastasi.

Puututaan epäasialliseen käytökseen.

Jos kohtaat toiminassamme kiusaamista tai muuta epäasiallista käytöstä, saat huomauttaa siitä. Jos tuntuu turvallisemmalta, voit kertoa tilanteesta tapahtuman tukihenkilölle tai olla yhteydessä hankepäällikkö Hanna-Leena Autioon: hanna-leena@voimavaraksi.fi tai 050 322 9499.


Järjestämme tapahtumia verkossa ja kasvotusten. Tapahtumissamme jokainen osallistuja sitoutuu noudattamaan turvallisemman toiminnan periaatteita

 

Valtakunnallinen vertaistoiminta sateenkaari-ihmisille

Sateenkaariseurakunta-verkkoyhteisö

Sateenkaariseurakunta kokoaa yhteen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä erilaisista hengellisistä suuntauksista. Sateenkaariseurakunta-verkkoyhteisö toimii Discordissa. Kaikille avoimet tekstikanavat ovat auki tiistaisin klo 18-20. Muiden kanavien aukioloista tiedotetaan verkkoyhteisön sisällä. Lue lisää täällä.

Malkus-maanantai Tampereella ja verkossa 

Huom: kevään 2024 aikataulu päivitetty - tapaamiset helmikuusta alkaen kerran kuukaudessa! 

Vertaistapaamisia hengellisille ja hengellisyydestä kiinnostuneille sateenkaari-ihmisille. Tapaamiset ovat maanantaisin kerran kuukaudessa klo 18-20 Sinuiksi ry:n ja Malkus ry:n yhteisellä toimistolla osoitteessa Näsilinnankatu 48 E, Tampere. 

Voit osallistua myös etänä Zoom-ohjelman kautta. Linkin saat osoitteesta info(at)voimavaraksi.fi. Malkus-maanantain järjestävät yhteistyössä Sinuiksi ry ja Sateenkaariyhdistys Malkuksen Voimavaraksi-hanke. 

Osa tapaamisista sisältää noin puolen tunnin haastattelun tai alustuksen tiettyyn teemaan liittyen. Näilläkin kerroilla on kuitenkin hyvin aikaa myös vapaamuotoiselle keskustelulle.  

15.1. Tampere ja etä
29.1. Tampere
12.2. Tampere ja etä
11.3. Tampere ja etä
8.4. Tampere ja etä
6.5. Tampere ja etä

Hengellisissä yhteisöissä työskentelevien tapaamiset

Tässä ryhmässä voit jakaa luottamuksellisesti kokemuksiasi siitä, millaista on työskennellä uskonnollisessa yhteisössä sateenkaari-ihmisenä. Voit olla myös yhteisösi vapaaehtoinen vastuunkantaja. Tapaamiset ovat Teamsissa klo 18-19.30

19.9.2023 Millainen seurakunta on turvallinen sateenkaarevalle työntekijälle?

17.10.2023 Oman hengellisyyden hoitaminen

14.11.2023 Queerteologia sateenkaarevan seurakunnan työntekijän voimavarana, vieraana TM, sukupuolentutkimuksen väitöskirjatutkija Moona Kinnunen

12.12.2023 Kuka on (tai on ollut) esikuvasi?)

ti 23.1. peruttu

20.2. peruttu

19.3. Miten palaudun työstä?

23.4.

21.5.2024

Ilmoittaudu tästä

Teams-ryhmä hengellisille ja uskonnollistaustaisille sateenkaari-ihmisille (ruotsiksi)

Puhutko ruotsia, oletko sateenkaari-ihminen ja kiinnostunut hengellisistä kysymyksistä? Ryhmässä voit osallistua eri aiheista keskusteluun tai kuunnella toisia. Toisinaan kutsumme alustajia. Tule mukaan ja tunne olosi turvalliseksi. Juuri sinulle on paikka ryhmässä!

12.9.2023 klo 18-19.30 Hilkka Olkinuoras inledning: Helig vrede, djävulsk ilska.

23.10.2023 klo 18-19.30 Ani Iivanainens inledning: Alla är vi en bild av Gud

23.11.2023 klo 18-19.30 annullerat / peruttu

7.3.2024 klo 18-19.30 Patrick Tiainen: Välj livet! Alustus tallennetaan ja julkaistaan Malkuksen Youtube-kanavalle. Keskustelua ei tallenneta. 

10.4.2024 klo 18-19.30 Lisen Sundqvist och Elli Åsvik: Queer i frikyrkan

15.5.2024 klo 18-19.30 Stefan Bergfors och Monika Pensar: Inkluderande tro

Ilmoittaudu tästä

UUT:n etävertaisryhmä uskonnollistaustaisille

Etäryhmä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville. Ryhmä on avoin kaikista uskontotaustoista tuleville, ja ohjaajina toimii kaksi UUT:n vapaaehtoista vertaisohjaajaa. Pyydä linkki Google Meet -videopuheluun laittamalla sähköpostia hyvissä ajoin etukäteen osoitteeseen tiedotus@uut.fi.

29.1., 25.3. ja 27.5.

Tapaamiset pidetään aina klo 18-20. Liitythän Google Meet -tapaamiseen kuuteen mennessä, sillä myöhästyneitä ei valitettavasti voida ottaa mukaan luottamuksellisen ilmapiirin takaamiseksi. Ohjaajat ovat paikalla hieman ennen kuutta. 

 

Katso myös Malkus-ryhmät ja muu vertaistoiminta Malkus-kalenterista.

 

Muut tapahtumat

Työntekijöiden vertaisryhmä

Oletko ollut mukana järjestämässä sateenkaarimessuja? Oletko seurakuntasi sateenkaariyhteyshenkilö? Teetkö muuten sateenkaarityötä, tai haluaisitko tehdä sitä? Tule mukaan jakamaan kokemuksiasi! Tapaamiset ovat Teamsissa klo 15-16.30.

6.9.2023 Kesän Pride- ja riparikuulumiset

3.10.2023 Vapaaehtoisten rooli sateenkaarityössä

1.11.2023 Iiris Lehto: Sateenkaarityö Joensuun seurakunnissa

29.11.2023 Mikä auttaa jaksamaan sateenkaarityössä?

ti 16.1.2024 Vieraana Mio Kivelä

ke 14.2.2024 Miten vastaan palautteeseen, joka tuntuu ikävältä?

ke 20.3.2024 Sateenkaarityön iloja, suruja ja ajankohtaisia asioita

ke 17.4.2024 Sateenkaarisensitiivinen leirityö

ti 14.5.2024 Suvi Kouri: "Koska Jeesus oli queer" Sateenkaariaktivismi kirkon työntekijän uskonnollisena identiteettinä (Katri Haapakorvan alustus siirtyi syksyyn)

Ilmoittaudu tästä

Malkus-leiri - Kotona kehossa

Rantalahden leirikeskus, Janakkala, 6.–8.9.2024 

Malkus-leirillä suunnistetaan tällä kertaa kehollisuuden äärelle. Tutkimme yhdessä kehon voimavaroja ja mahdollisuuksia, kukin omassa tahdissaan ja omalla tavallaan. Viivähdämme muun muassa läsnäolon ja hengityksen, aistien sekä oman kehon rajojen maastoissa. Ohjelmaosioihin osallistuminen on vapaaehtoista. Harjoitteet ovat lempeitä ja ne ohjeistetaan kokonaisuudessaan ennen alkua, jolloin voit rauhassa valita, haluatko osallistua. Leirin ohjatuista osioista vastaa Voimavaraksi-hankkeen hankekoordinaattori, seksuaaliterapeutti, kliininen seksologi (NACS) ja psykoterapeuttikoulutettava Maria Vihlman.

Malkus-leiri on suunnattu hengellisille ja uskonnollistaustaisille sateenkaari-ihmisille. Leirillä saamme tuttuun tapaan iloita uusien ja vanhojen ystävien seurasta, laulaa, saunoa ja nauttia herkullisista ruoista. Kauniissa ympäristössä voi myös käyskennellä itsekseen luonnosta nauttien.

Leiri järjestetään tällä kertaa Janakkalassa Rantalahden leirikeskuksessa (Rantalahdentie 70, https://www.janakkalanseurakunta.fi/rantalahti). Leirikeskus on kokonaisuudessaan meidän käytössämme. Perille ei pääse julkisilla, mutta kimppakyytejä ja kyytejä rautatieasemalta pyritään järjestämään. Lähin rautatieasema on Turenki, josta on Rantalahteen noin 5 kilometriä. Aloitamme leirin yhteisen ohjelman perjantaina ruokailulla noin klo 18 ja kotia kohti lähdemme klo 14 sunnuntaina.

Tänä vuonna leirimaksu on 85 euroa, ja jos olet Setan jäsenjärjestöjen jäsen (https://seta.fi/jarjesto/jasenjarjestot/), on maksu 75 euroa. Opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät pääsevät mukaan 50 eurolla. Jos taloudellinen tilanteesi sallii, voit halutessasi maksaa leiristäsi solidaarisuushinnan 135 €, jolla mahdollistetaan alempi leirimaksu niille, jotka sitä tarvitsevat. 

Leirimaksu kattaa majoituksen, ohjelman, saunomisen ja kaksi lämmintä ateriaa vuorokaudessa, sekä muut pienemmät ruokailut. Pienimpään 50 euron maksuluokkaan kuuluvalla voi olla mahdollisuus saada avustusta leirimaksuun esim. oman seurakuntansa diakoniatyöstä tai sosiaalitoimesta. Kahdelle vähävaraiselle osallistujalle pystymme tarjoamaan maksuttoman leirin saamiemme kolehtilahjoitusten turvin. 

Leiri ei ole uskonnollista toimintaa, mutta leirin aikana on mahdollista osallistua myös hengellisiin sisältöihin. Leiri on päihteetön. Leirillä on käytössä turvallisemman toiminnan periaatteet: https://turvallisempi.fi/toiminta

Ilmoittaudu leirille viimeistään 25.8.2023! Mukaan mahtuu 40 ensimmäistä ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen: https://pokka.kukunori.fi/malkus/17883516-3b6a-4f9d-a70e-72b1e2f355ac

Lisätietoa leiristä voi kysyä osoitteesta maria@voimavaraksi.fi.

Ilmoittautuneille lähetetään lähempänä leiriajankohtaa leirikirje, jossa on maksutiedot ja muu tarkempi informaatio.

 

Ehdota uutta vertaisryhmää/tapahtumaa tai kysy lisätietoja:

Maria Vihlman
hankekoordinaattori
050 354 9049 
etunimi.sukunimi@voimavaraksi.fi