Valikko
Regnbågsföreningen Malkus rf

EvenemangDu är välkommen precis så som du är eller som du på väg att bli, oberoende av någon personlig egenskap eller din bakgrund. 

Vi ingriper i osakligt uppförande.

Om du möter mobbning eller osakligt uppförande i vår verksamhet får du peka ut det. Om det känns tryggare, kan du berätta om det för arrangemangets ansvarsperson eller kontakta projektchef Hanna-Leena Autio: fornamn.efternamn@voimavaraksi.fi eller 050 322 9499.


Vi ordnar kamratstöd och evenemang både på nätet och ansikte mot ansikte. Allt genomförs enligt tryggare rum-principen. 

Var sensitiv. Gör inga antaganden eller generaliseringar om någons kön, sexuella läggning, familj- eller kärleksförhållanden, kropp eller bakgrund. Respektera vars och ens rätt att bestämma och själv berätta om vem och hurdan man är.

Respektera andra och var vänlig. Samtalsämnen kan vara svåra, så det är viktigt att skapa en god anda och stöda varandra.

Samtalen i kamratstödgrupperna är konfidentiella. Det är inte tillåtet att berätta för utomstående om samtalen i gruppen. Du kan delta aktivt och diskutera eller bara lyssna på andra.

Alla känner inte alla termer. Det är okej att göra misstag och genom att fråga hittar man rätt. Du ska ändå inte ställa frågor om någons intima angelägenheter. Om du råkar kränka någon, ta feedbacken konstruktivt och ändra ditt beteende.

Respektera vars och ens personliga utrymme. Be om lov om du vill röra vid någon eller krama någon.

Kamratstöd för regnbågspersoner 2023

Anonymt deltagande

Vi erbjuder gruppchattar för andliga regnbågspersoner och regnbågspersoner med religiös bakgrund. Du hittar chattarnas beskrivningar och tidpunkter här

Malkus-måndagar i Tammerfors och på nätet (på finska)

Kamratstöd för regnbågspersoner som är andliga eller har intresse för andliga frågor. Du kan delta på distans med programmet Zoom eller komma till Sinuiksi rf och Malkus rf gemensamma kontor på Näsilinnankatu 48 E, Tammerfors. Träffarna äger rum varannan måndag kl. 18-20. Malkus-måndagar organiseras som samarbete mellan Sinuiksi rf och Regnbågsförening Malkus Tillgång-projekt (Voimavaraksi-hanke). 

En del av träffarna börjar med en ca halv timmes intervju eller föreläsning om ett visst tema. Också då finns det utrymme för fritt samtal. 

Du kan komma till kontoret utan att anmäla dig. Om du deltar på distans, anmäl dig på förhand. 

11.9. Tampere ja etä
25.9. Tampere
9.10. Tampere ja etä
23.10. Tampere
6.11. Tampere ja etä
20.11. Tampere
4.12. Tampere ja etä
18.12. Tampere
Ilmoittaudu tästä

UUT kamratstödgrupp för regnbågspersoner med religiös bakgrund (på finska)

En distansgrupp som är öppen för regnbågspersoner med bakgrund i olika religiösa gemenskaper, med två frivilliga gruppledare från UUT. Be om länken till ett Google Meet -videosamtal med att skicka e-post i god tid till adressen tiedotus@uut.fi.
18.9. och 20.11.
Träffarna hålls alltid kl. 18-20. Anslut dig till Google Meet -träffen senast kl. 18, för att de som kommer för sent kan tyvärr inte tas med för att försäkra en konfidentiell atmosfär. Gruppledarna finns på plats från och med ca 17.50. 

Träffar för regnbågspersoner som jobbar i andliga gemenskaper (på finska)

I den här gruppen kan du konfidentiellt dela dina erfarenheter om det hur det är att jobba i en andlig gemenskap som en regnbågsperson. Du kan också vara en frivillig ansvarsbärare i din gemenskap. Träffarna i Teams kl. 18-19.30

19.9.2023

17.10.2023

14.11.2023

12.12.2023

Anmäl dig till Teams-mötet här

Teams-grupp för andliga regnbågspersoner (på svenska)

Talar du svenska, är du regnbågsperson och har intresse för andliga frågor? I gruppen kan du delta i diskussioner om olika teman eller lyssna på andra. Ibland bjuder vi in en gästtalare. Kom med och känn dig trygg. Det finns en plats för just dig!

12.9.2023 kl. 18-19.30 Hilkka Olkinuoras inledning: Helig vrede, djävulsk ilska. 

23.10.2023 kl. 18-19.30 Ani Iivanainens inledning: Alla vi är en bild av Gud

23.11.2023 kl. 18-19.30 fri samvaro / gäst meddelas senare

Anmäl dig här

 

Kolla också Malkus-grupperna och annan verksamhet i Malkus-kalendern.

 

Andra evenemang 

Teams-grupp för anställda (på finska) 

Har du organiserat regnbågsmässor? Är du kontaktperson i hbtq-frågor i din församling? Gör du regnbågsarbete på något annat sätt, eller skulle du vilja göra det? Kom med och dela med dig! Träffarna i Teams kl. 15-16.30.

6.9.2023 Kesän Pride- ja riparikuulumiset

3.10.2023 Vapaaehtoisten rooli sateenkaarityössä

1.11.2023 Iiris Lehto: Sateenkaarityö Joensuun seurakunnissa

29.11.2023 

Anmäl dig här

Samtal om församlingar och hbtqia i Österbotten (på svenska)

25.10 kl. 18-20 i Vasa svenska församlings stora församlingssal, Skolhusgatan 28, Vasa. Stora församlingssalen är tillgänglig för rörelsehindrade via innergården med infarten vid Skolhusgatan 26.

Projektet Tillgång har tillsammans med Vasa svenska församling bjudit in tre regnbågspersoner att berätta om sina erfarenheter i österbottniska församlingar. Samtalet streamas på Malkus Youtube-kanal.

Malkus-läger – mot mentalt välbefinnande (på finska)

Loimalahti lägergård, Tavastehus, 15.–17.9.2023 

På årets läger försöker vi hitta källan till mentalt välbefinnande. Vi söker riktning med hjälp av lösningsorienterade metoder, både i lägerdeltagarens inre mentala landskaper och fysiskt på lägerområdet. Du kan delta på ditt eget sätt och främja ditt välbefinnande ensam eller tillsammans med andra. Deltagande i alla delar av programmet är frivilligt. Projektkoordinator Riku Karppinen ansvarar för lägrets gemensamma program. 

Malkus-lägret är riktat till andliga regnbågspersoner samt regnbågspersoner med religiös bakgrund. På lägret får vi också i år glädja oss över sällskap av nya och gamla vänner, sjunga, bada bastu och njuta av god mat. I den vackra omgivningen kan du också promenera och njuta av den vackra naturen. 

Läs mer och anmäl dig senast den 31.8: https://www.malkus.fi/index.php/toiminta/toimintamuodot/malkus-leiri

 

Riku Karppinen
projektkoordinator
050 339 9009 (på finska)
fornamn.efternamn@voimavaraksi.fi

Hanna-Leena Autio
projektchef
050 322 9499
fornam.efternamn@voimavaraksi.fi